Els grups de JxCat, ERC, els comuns i la CUP han registrat una proposta de resolució al Parlament en suport als professors del IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) que demana tancar la causa judicial oberta contra ells. La proposta tirarà endavant perquè els quatre grups tenen majoria suficient a la Cambra.

A l'escrit els grups exigeixen que s'abandoni la via oberta de la judicialització contra el professorat d'aquest institut i altres docents de l'escola pública catalana.  

Les formacions polítiques denuncien al Parlament que la investigació a El Palau es vol utilitzar per "desacreditar el model educatiu públic català, atribuint-li una funció adoctrinadora i promotora d'una visió inexistent. A més d'atemorir tota la comunitat educativa, busca convertir-los en símbol d'una suposada ruptura de la convivència a Catalunya".

resolució ies el palau nico

El text exigeix també que s'aturi la "campanya de criminalització dels docents i l'ofensiva contra l'ensenyament públic català, que és l'escola de tots", i demana que el Parlament es comprometi amb la protecció i suport públic del professorat, instant al Govern a fer el mateix.

Finalment, insten al fet que es facin públiques les indagacions dutes a terme per la inspecció educativa que exoneren el professorat acusat de l'IES El Palau.