El Frankfurter Allgemeine, considerat el principal diari alemany, ha pronosticat que a Catalunya s'acosten temps de resistència. El diari dona per fet que la possible inhabilitació de Torra no serà un passeig. "[El president] no es farà enrera quan li retirin el càrrec", ha indicat, mentre recorda que serà el segon mandatari català cessat després de Carles Puigdemont. Apunta que "s'enduriran els fronts de conflicte" i veu molt tocat l'hipotètic diàleg Barcelona-Madrid.

Segons el diari, la conseqüència d'això és que en els pròxims mesos i haurà eleccions catalanes, i que "alhora s'enduriran els fronts de conflicte que hi havia des de fa anys, quan el govern de Madrid estava a punt d'inicial un nou diàleg". El Frankfurter Allgemeine és un dels rotatius internacionals que havia posat la seva confiança amb el president espanyol, Pedro Sánchez, perquè posés en vies de desescalada el conflicte de Catalunya amb l'Estat, coincidint amb l'interès de la cancelleria alemanya.

"Com el seu predecessor Carles Puigdemont, el president autonòmic català Quim Torra serà cessat. Però no es vol apartar en el cas que sigui destituit del càrrec". "Fins al darrer dia a Catalunya" 

"Torra vol servir a Catalunya fins al darrer dia del seu mandat, ha anunciat dijous a Madrid. El president autonòmic català creu que l'Estat espanyol està mostrant la seva veritable cara: després de Carles Puigdemont, ell també serà cessat "enmig d'una pandèmia monumental". Dijous el Tribunal Suprem de Madrid va tenir la darrera paraula en el procés sobre la destitució del president català. A finals del 2019 el Tribunal Superior de Catalunya ja havia dictaminat que Torra no podria ocupar cap càrrec electe durant 1 any i mig", assenyala.

El diari es fa ressò de les crítiques habituals de l'unionisme contra Torra i també el descriu com un "activista independentista", i apunta que la seva intervenció a Madrid va anar en aquesta línia. Apunta que la via de la "intransigència" pot ser també un intent de reforçar-se davant ERC en les eleccions. "Confrontació o rendició. L'Estat espanyol no ens deixa cap altra alternativa", diu que és l'eslògan de Junts.