El diari Frankfurter Allgemeine, el més influent d'Alemanya, s'ha mostrat alarmat per l'embalum que estan adquirint "les cloaques de l'Estat espanyol", i el "xantatge" que està fent l'excomissari José Manuel Villarejo als polítics del PP i del PSOE, els dos principals partits espanyols.

"Qui és el següent? Cada vegada hi ha més polítics, jutges i personalitats a Espanya que es fan aquesta pregunta. Dilluns li va tocar a l'exministra de Defensa María Dolores de Cospedal. L'ambiciosa política, que fins fa poc esperava ser la successora del primer ministre Mariano Rajoy, que va ser tombat al mes de juny, ha hagut d'abandonar la direcció del conservador PP. Fa 9 anys, com a secretaria general del PP, va encarregar a Villarejo que espiés els seus rivals al PP i els socialistes del PSOE al poder", ha indicat.

Segons el Frankfurter, Villarejo en realitat "està lluitant per sortir de la presó", i utilitzaria per això les gravacions que té guardades i que publica la web Moncloa.com, "que porta el nom de la seu del cap del govern espanyol". Està utilitzant el fet que "durant 10 anys va tenir bons contactes com a empresari i detectiu privat".

El diari recorda que les gravacions de Villarejo han colpejat la Casa Reial, María Dolores de Cospedal i també la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Però recorda que el president espanyol, Pedro Sánchez, intenta evitar que aquesta hagi de dimitir. "Seria la tercera dimissió al govern des de juny", ha afegit.