Del Born a Tortosa. Això és el que avui estan proposant alguns polítics i molts tuitaires després que aquesta nit tres joves han tombat a terra l'estàtua eqüestre de Franco i l'Ajuntament ha decidit retirar-la juntament amb la de la 'La Victòria'. 

Un dels primers a fer broma amb la qüestió ha estat el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, que ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als tortosins dient-los, entre rialles, que sortirien "uns convergents valents" de Barcelona a encarregar-se del monument de la batalla de l'Ebre plantat al mig del riu a Tortosa, que el 68% dels tortosins van decidir mantenir en el referèndum de maig.

Un politòleg també ha carregat contra els "convergents" per criticar l'estàtua de Franco al Born, però tenir la de la batalla de l'Ebre a Tortosa tenint Ferran Bel, del PDECat, com a alcalde.

Un altre també ha aprofitat per saludar l'alcalde de Tortosa.

A les paraules de Fachin s'hi ha sumat el diputat de la CUP Sergi Saladié que, amb un format més gràfic, ha animat a anar a "pel de Tortosa".

Periodistes, historiadors i politòlegs també han fet broma amb la situació. "Diuen que a Tortosa n'hi ha que esperen un cop de mà dels tres que van tombar el Franco decapitat", diu un.

Un altre repta directament els joves a passar al nivell 2 del joc.

I no ha estat l'únic.

Un historiador i professor de la UAB s'ha lamentat que "no tiréssim l'estàtua fa 50 anys" i també "continuïn en peu centenars de monuments feixistes".

Un altre ha fet broma dient que "ja veig els de Tortosa anant a recollir" l'estàtua.

Finalment hi ha hagut qui ha recordat que mentre l'estàtua del Born ha durat quatre dies, la de Tortosa porta 50 anys.

Fins i tot, el personatge que encarna el dictador al programa d'humor Polònia va demanar que l'enviessin a Tortosa.