L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol (CiU), impulsarà un acord per revocar el nomenament del dictador Francisco Franco com a "alcalde honorari perpetu" de l'Ajuntament, segons ha informat el consistori. Móra d'Ebre va adoptar aquest nomenament el 31 de març de 1964, el mateix dia que Tortosa i que la majoria d'ajuntaments de la demarcació de Tarragona, ja que la designació es va fer per ordre del Govern Civil de l'època.

La proposta de revocació indica que "la conducta del general Franco, tant anterior com posterior al nomenament és un motiu més que suficient per a la revocació", i el reconeixement es considera "impropi d'una institució com la municipal, democràtica per naturalesa". Per això Joan Piñol desitja pactar amb la resta de grups polítics de l'actual consistori l'aprovació de l'acord de revocació i una declaració institucional.

Arran del cas de Tortosa, que ha fet créixer l'interès periodístic sobre la pervivència d'aquest títol en els ajuntaments del territori, Móra d'Ebre va constatar que tampoc havia revocat aquest títol honorífic.

L'arxiver de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gerard Mercadé, va localitzar l'acta en què es va adoptar l'acord i que permetrà argumentar la proposta de revocació.