Els hereus de Francisco Franco intenten aturar l'exhumació per la via judicial. La sala tercera del Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs interposat per la família del dictador contra l’acord del Consell de Ministres de 8 de novembre passat per a l’exhumació de les seves restes del Valle de los Caídos.

La sala també ha obert una peça separada per resoldre sobre la suspensió de l’acord reclamada pels hereus de Franco. De ser estimada la suspensió, es paralitzaria l’exhumació fins que el tribunal dicti sentència, segons informa El Español.

El govern espanyol va aprovar l’agost passat un decret llei de modificació de la Llei de Memòria Històrica amb la finalitat específica de treure les restes del dictador del Valle de los Caídos. El 8 de novembre va adoptar les mesures administratives per procedir a l’exhumació. Ara els nets de Franco han presentat recurs contra aquest últim acord.

Els familiars entenen que es tracta d’una disposició de cas únic que afecta a la intimitat personal i familiar dels hereus i els causa indefensió.