El diputat de Vox en l'Assemblea de Múrcia Francisco Carrera, en un debat televisiu en un programa de La7 Regió de Múrcia ha assegurat que els fills de mare soltera són "conills". Quan la presentadora l'ha animat a rectificar, s'ha negat a retractar-se. Carrera és secretari primer de la Mesa del parlament murcià.

Durant el debat en un programa de La7 Regió de Múrcia en el qual diputats autonòmics debatien sobre el descens de la natalitat a Múrcia, Carrera va assenyalar que la "solució normal" per augmentar el nombre de naixements no són les famílies monoparentals.

Aquesta afirmació va ser rebatuda per la parlamentària del PP Miriam Guardiola, qui li va etzibar que una dona pot tenir fills en solitari "perfectament", al que Carrera va contestar: "Conills".

Les afirmacions de Carrera han despertat una gran polèmica a les xarxes socials.

Per aquestes "intolerables declaracions", el secretari general i portaveu parlamentari del PSRM-PSOE, Diego Conesa, ha anunciat que demanarà la reprovació del diputat de Vox a la cambra regional.

Per a Conesa, no es pot permetre que el secretari primer de la Mesa de l'Assemblea Regional, ni cap representant polític menyspreï les mares solteres d'aquesta manera, i anomeni als seus fills "conills".

"El PSOE continuarà estant sempre en la lluita per la igualtat real entre homes i dones, i no permetrem que en l'Assemblea, ni en cap lloc, es menyspreï les dones. Continuarem lluitant pels drets d'aquestes, perquè és i serà sempre la nostra bandera," ha assenyalat.