La secretària general de PSOE balear, Francina Armengol, ha pres possessió aquesta tarda, per segona legislatura consecutiva, del càrrec de presidenta de les Illes Balears, encara que no anunciarà els seus consellers fins que els seus socis de MÉS per Mallorca tanquin la crisi política interna.

Davant els cinc homes que l'han precedit en el càrrec, Armengol, de 47 anys, és l'única dona que ha presidit la comunitat autònoma balear. És la primera vegada que un socialista governa vuit anys seguits les Illes Balears. L'actual senador socialista Francesc Antich va ser al capdavant de la comunitat autònoma balear dos legislatures, però en períodes alterns (1999-2003 i 2007-2011).

Gabriel Cañellas, del PP, ha estat el polític que ha exercit més anys la responsabilitat de governar l'autonomia, dotze anys en total, de 1983 a 1995.

Quatre anys després, Armengol assumirà de nou aquesta responsabilitat, però no ha donat conèixer encara els membres del Govern balear, que comptarà amb 11 conselleries i 2 secretaries autonòmiques.

A l'executiu hi haurà set consellers socialistes, dos de Podemos i dos de MÉS per Mallorca. El vicepresident de l'executiu autonòmic serà Juan Pedro Yllanes, de Podemos, després que el partit morat hagi decidit formar part de l'executiu, a diferència de fa quatre anys.

Els econacionalistes de MÉS per Mallorca han de decidir encara qui seran els seus dos membres en el Govern, després que Fina Santiago i Vicenç Vidal, consellers fins ara, hagin estat inicialment descartats per la direcció del partit.