La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha demanat a l'exlehendakari Patxi López que retiri la seva candidatura a la Secretaria General del PSOE i se sumi a la de Pedro Sánchez. Armengol, que va ser un dels primers suports de López, ha deixat clar que donarà suport a Sánchez en les primàries del dia 21.

Armengol va explicar dilluns que ella "sempre" va pensar que Pedro Sánchez s'integraria en la candidatura de Patxi López, que va ser el primer a presentar-se, perquè creu que representen el mateix model de partit, però ara veu evident que Sánchez "ha tingut molt d'èxit".

Així, ha precisat que, després de la presentació dels avals, en la qual va quedar clar que hi ha "dues persones amb dos models amb opcions", ella va parlar amb López per demanar-li que retirés la seva candidatura. És més, ha afegit que "molts militants i dirigents que han donat suport a Patxi López ara li han fet la mateixa reflexió".

Segons ha dit, entén que l'exlehendakari no es retiri, però ella donarà suport a Sánchez, perquè és qui pot guanyar. Al seu parer, en tot cas López "és útil en el partit i seguirà sent-ho". 

"Els militants han parlat molt clar, hi ha una diferència d'avals molt important, hi ha dues persones que poden guanyar la Secretaria General, en unes primàries guanya qui té un vot més, no és un sistema parlamentari", ha justificat. Pedro Sánchez va presentar 53.117 signatures, Susana Díaz 59.390 i Patxi López, 10.866.

Segons ha dit, aquest model de partit que ella vol, i pel qual inicialment va donar suport a López, passa per "donar una veu clara a la militància en moments complicats, un partit clarament a l'esquerra amb aliances a l'esquerra" i que defensi un model d'Espanya que "pugui reconèixer les nacionalitats i les nacions".