El líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha anunciat a El Suplement de Catalunya Ràdio que dimarts es reunirà amb els dirigents de Podemos Pablo Iglesias i Xavier Domènech perquè li "precisin el seu programa més enllà del referèndum". Tot i això ha afirmat que hi ha coses del document de Podemos que li han "posat els pèls de punta" i que la seva "concepció d'Estat és molt jacobina".

A més, ha assegurat que no creu que hi hagi eleccions generals al juny, i s'ha mostrat convençut que "el dia 5 de març, si Pedro Sánchez vol, pot ser investit president". Això sí, ha assegurat que el líder del PSOE "ha d'acceptar certes coses". Homs diu que vol conèixer també la proposta completa del líder socialista."Estem expectants", ha apuntat.

Sobre les negociacions per la investidura, Homs també ha afirmat que "és important que Convergència i Esquerra tinguin una estratègia compartida a Madrid".

Refundació de CDC

El líder de Democràcia i Llibertat també ha indicat que la decisió d'Artur Mas de fer un pas al costat no li va venir "de nou", ja que ell va "en el paquet d'Artur Mas". El procés de refundació de CDC, per Homs, ha de ser "un procés participatiu intern". "Veurem com s'orienten les coses", ha afegit. Sobre la seva participació en "la nova Convergència", Homs ha assegurat que ell jugarà el paper que li toqui i que donarà suport "en el que pugui".

D'aquest procés de refundació també en parla avui l'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, en una entrevista a El Nacional.