El líder de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha defensat el full de ruta independentista de la seva formació i la poca viabilitat de l’Estat espanyol, tot assegurant que ha arribat a la conclusió que “Espanya és un invent de Castella i Castella s’ho carregarà” per la seva defensa aferrissada de la unitat.

Entrevistat al programa Els Matins de Tv3, Homs ha afegit que el camí cap a la “creació definitiva de Catalunya com a Estat” requereix en primer lloc “d’una Constitució”, i en segon lloc, “d’un referèndum que la ratifiqui”.

"Ens convé a tots la independència"

“Ens convé a tots la independència i hem de donar missatges per seduir els que falten”, ha assegurat Homs, que ha afirmat que actualment la independència “està a l’abast” i només queda pendent “arrodonir el suport per a culminar-la”. Ara bé, Homs ha defensat la implicació de DiL al Congrés dels Diputats “mentre hi siguem”, reiterant un cop més que és “l’agenda catalana” la que ha impedit la formació d’un nou govern espanyol pel desacord entre els partits estatals.

Finalment, pel que fa a la causa que se segueix contra ell i altres líders polítics catalans pel procés participatiu del 9-N, Homs ha conclòs que es tracta d’un “judici polític, amb ànim de venjança”. “No podem anar a la presó per posar les urnes”, ha reblat.