Amb el punt de mira a unes noves eleccions, i quan falten poques hores perquè es conegui el veredicte final, el líder de Democràcia i Llibertat (DiL), Francesc Homs, ha tornat a defensar avui a Catalunya Ràdio una candidatura "conjunta" entre la seva formació i ERC i s'ha mostrat disposat a liderar-la.

"De moment, em donen carbasses", s'ha lamentat Homs davant la negativa dels republicans que asseguren que no volen fer-la perquè no és el mateix presentar-se amb un objectiu comú a Catalunya, que fer-ho a Espanya. "Quan et donen carbasses, un no pot insistir tota la vida", ha volgut deixar clar.

En cas que el proper 26 de juny hi hagi unes noves eleccions a l'Estat, el portaveu de DiL ha carregat contra els partits espanyols que van "menysprear" a les formacions catalanes davant la no investidura d'Artur Mas i els ha instat a "menjar-se totes les paraules". "Si no són capaços de fer govern, com poden posar-se d'acord amb la qüestió catalana?", s'ha preguntat.

Traca i mocador

"Em meravella que des de la Fiscalia general diguin que hi ha indicis que hem participat en el 9N", ha posat de manifest un pèl desconcertat perquè va ser una "cosa pública i notòria". "És de traca i mocador", s'ha lamentat Homs, que ha qualificat el cas del 9N d'"interferència política escandalosa en un sistema democràtic" i ha aprofitat per avisar que "ho portarem fins al final a Europa" perquè "el que hi ha hagut és una ingerència política escandalosa".

Tot això, segons el líder de DiL, "és una de les demostracions, per no dir la més rotunda, que acredita la baixa qualitat democràtica de l'Estat espanyol perquè hi ha hagut una politització del treball de la Fiscalia escandalosa".