L'alcalde de les Franqueses de les Vallès, Francesc Colomé (JxCat), s'ha convertit en el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental gràcies a un pacte d'aquesta formació amb el PSC i els comuns. Colomé ha pres possessió del càrrec en una tensa sessió que ha estat marcada per la protesta que una cinquantena de ciutadans han dut a terme a l'interior de la Sala Tarafa de Granollers.

Amb crits de "no ens representen" i "pacte de la vergonya", els manifestants s'han concentrat durant una hora i mitja i han interromput constantment el ple. En el seu discurs, el nou president ha assegurat que les prioritats passen per aconseguir un nou finançament per l'ens, donar resposta a les necessitats socials de la ciutadania i generar ocupació, preservar el medi ambient i el territori i apostar per la innovació i la tecnologia.

protestes consell comarcal Valles Oriental - ACN

ACN

El nou president ha rebutjat entrar a valorar els motius pels quals JxCat ha preferit pactar amb el PSC i trencar amb els republicans, la força amb qui el seu partit ha compartit el govern de l'ens supramunicipal en els darrers quatre anys. 

Per la seva banda, el portaveu comarcal d'ERC, Marc Candela, ha aprofitat la seva intervenció per oferir, un cop més, un pacte més ampli. "No ens cansarem d'estendre la mà perquè entenem que el Consell s'ha de governar des de la màxima pluralitat", ha apuntat el republicà que ha lamentat que hagi hagut "una voluntat manifesta per desplaçar ERC dels òrgans de govern d'aquesta institució". 

Candela s'ha mostrat molt crític amb els comuns i els ha retret que s'hagin sumat al pacte amb el PSC i JxCat "quan l'any 2017 van rebutjar entrar a formar part del Consell perquè hi havia el PDeCAT".