El fins ara membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Francesc Abad ha justificat avui la seva dimissió en declaracions a El Nacional, per la prioritat de no danyar l'entitat i per fidelitat al seu president, Jordi Sànchez. Abad ha plegat després de mantenir una conversa amb Sànchez, perquè en una polèmica a Twitter ahir va titllar de "xusma" la CUP quan els anticapitalistes van qüestionar el pacte amb Junts pel Sí.

"L'últim que vull és que el que va succeir ahir s'utilitzi per desgastar l'ANC. Jo a més tinc una confiança plena, total, en Jordi Sànchez. Em sap greu haver estat el detonant d'una polèmica que s'ha utilitzat contra ell i contra l'ANC", ha indicat.

Abad ha reconegut que no va ser "correcte" usar l'expressió "xusma", però s'ha queixat que dirigents de la CUP "es puguin permetre el luxe d'enviar a la paperera presidents i consellers imputats pel 9-N". Després de la investidura de Carles Puigdemont com a president, el diputat de la CUP Benet Salellas va afirmar que havien enviat Artur Mas "a la paperera de la història", una expressió que en els dies següents van utilitzar altres parlamentaris anticapitalistes.

Segons l'exmembre del secretariat de l'ANC, el que volia plantejar en la discussió a Twitter era que no és acceptable "riure" quan es parla "d'incomplir acords firmats", com haurien fet membres de la CUP.