L'agència France Presse ha deixat en evidència les prediccions apocalíptiques que havia fet l'espanyolisme sobre l'economia catalana. Tot al contrari, l'agència francesa assegura que un any després de "l'intent de secessió", Catalunya té hores d'ara un "creixement robust, alimentat per l'atractiu de Barcelona".

"En el segon trimestre del 2018, l'economia catalana, que representa el 19% del PIB espanyol, ha registrat un creixement superior al d'Espanya, 3,1% contra el 2,5%, segons les estadístiques oficials", indica.

France Presse afirma que malgrat que 3.700 empreses han canviat la seu social a fora de Catalunya, no ha afectat els motors de l'economia catalana, "que són les exportacions i el turisme". També recorda les inversions internacionals que estan arribant al país.

"Sigui el que sigui, malgrat un any de tensions polítiques, Catalunya segueix atraient grans empreses estrangeres com Amazon, que va inaugurar al mes d'abril un centre de suport PME i preveu obrir un hub de recerca especialitzat en l'aprenentatge automàtic (machine learning)", afegeix.

France Presse apunta, en canvi, com una ombra, que el creixement de l'ocupació és menor a Catalunya que no pas a Espanya.