France 3 ha emès aquest divendres imatges inèdites de l'alliberament de Perpinyà de l'ocupació nazi. El canal de televisió ha explicat que les imatges s'han pogut emetre gràcies a la troballa d'un dels seus periodistes, Alain Sabatier, que ha recuperat uns arxius que havien romàs a les golfes de la família Baudot.

Les imatges van ser gravades els dies 19 i 20 d'agost de 1944 a la ciutat de Perpinyà, quan aquesta ja havia sigut alliberada després de combats entre les tropes aliades i nazis. Les imatges mostren, entre altres coses, el foc de l'església de les Carmes, lloc del dipòsit de municions sabotejat pels alemanys quan fugien de l'arribada dels aliats.

Les imatges tenen una duració de 24 minuts i van ser gravades per Pierre Baudot amb la seva petita càmera. Anys després, les imatges van ser trobades pel seu fill, Jean-Claude Baudot. 

"Teníem un balcó al primer pis de la casa. I aquí és on el meu pare va filmar les imatges de l’explosió de l’arsenal. Hi havia flames i sobretot un fum negre espès. No va anar a filmar de seguida perquè es disparava a tot arreu ... era conscient d’informar a la seva manera", ha explicat.