Manuel Fraga Iribarne va ressuscitar per una estona. La cosa pot ser normal a Galícia, país amb un folklore molt intens entorn de la mort, i sembla que ningú es va sorprendre que un holograma de Fraga (una imatge virtual en 3D, com les que es veuen a La Guerra de les Galàxies) presidís la presentació de la seva col·lecció de discursos al Parlament de Galícia. Va ressuscitar però no en carn mortal.

L'exministre del franquisme, fundador del Partido Popular i expresident de la Xunta de Galícia va ser protagonista de la presentació dels quatre volums que recullen les seves paraules durant els 16 anys que va ocupar la presidència de l'Executiu gallec.

A la presentació hi van intervenir l'actual president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i el director del tabloide monàrquic madrileny ABC, Bieito Rubido, que es van fotografiar posant al costat de l'holograma del personatge, respectant el seu espai com si fos un més del grup.

L'holograma no és tan espectacular com s'esperava. Es tracta d'una imatge estàtica que ofereix sensació de profunditat, però no tant com altres figures amb modelatge més realista. Segons fonts del Parlament gallec consultades per Galicia Press, està elaborat amb una foto de l'arxiu de la Cambra, impresa i adherida per la part posterior al suport de vidre que ja tenia la institució.

És un Fraga que no pot parlar. Hauria estat massa fins i tot a Galícia.