Després de tres anys i mig de bloqueig el temps d'espera per veure la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es torna a endarrerir. Un cop més les negociacions entre el PP i el PSOE no han donat el seu fruit. Després de mesos sense arribar a reunir-se per tractar el tema aquest dilluns ho han fet i la seva primera trobada ha estat un fracàs, han sortit sense acord i intercanviant-se retrets. 

Félix Bolaños, ministre de la Presidència, i Esteban González Pons, vicesecretari general institucional del PP, han mantingut una reunió d'uns tres quarts d'hora al Congrés dels Diputats. Aquesta era la primera trobada per desencallar la situació del CGPJ, però no ha estat fructuosa. A la sortida, ambdós partits han creuat acusacions per atorgar a l'altre la responsabilitat de la situació. "Feijóo i Casado tenen la mateixa voluntat de bloqueig", han afirmat fonts socialistes. La reforma de la Llei del Poder Judicial que el govern preveu aprovar dijous per desbloquejar la situació "és una línia vermella", han lamentat els populars.

Unes hores abans els populars havien fet públic un document amb diverses propostes per renovar el CGPJ i havien demanat una reunió amb el govern espanyol per tractar el tema. El mateix dia han rebut la invitació de trobar-se amb Bolaños. Tanmateix, les presses dels socialistes a respondre a un PP que fa mesos que no mou la seva posició sobre el CGPJ no han servit de res. 

Desesperació a La Moncloa

La setmana passada El Mundo publicava la inquietud que hi ha a La Moncloa per tancar la renovació del CGPJ davant les llargues que els donava el PP. En aquell moment els populars havien ignorat fins a 10 intents de reunió per part de Bolaños. La formació liderada per Alberto Nuñez Feijóo hauria recorregut a moltes excuses per esquivar els socialistes i allargar encara més el procés de renovació, malgrat que des del PSOE se'ls recorda que es tracta d'una qüestió legal i no política. 

Les eleccions andaluses van ser un alleujament per a González Pons, ja que no va haver de donar més allargues a Bolaños, en acceptar els dos que en un ambient de campanya electoral era millor deixar de banda aquestes negociacions. Després dels comicis, els populars haurien tornat a donar allargues als socialistes un parell de vegades més. Finalment, el dilluns s'han pogut reunir sense cap resultat. Pels socialistes està clar que els populars es mouen per interessos propis i auguren que allargaran aquest joc del gat i la rata fins al setembre o octubre i afirmaven a El Mundo que el PP és incapaç d'assumir responsabilitats.