Des de La Moncloa no perden l'esperança de desencallar el bloqueig de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), però el Partit Popular no mostra el mateix interès. Segons una sèrie de whatsapps als quals ha accedit El Mundo, els socialistes piquen a la porta dels populars, però aquests no responen. 

Els missatges que s'han anat creuant el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari general del PP, Esteban González Pons, mostren com el PP no mostra interès en aquesta negociació. Fins a 10 vegades ha intentat Bolaños concertar una reunió per iniciar les negociacions. Tanmateix, González Pons no la concretava mai, així doncs, aquesta no ha tingut lloc. 

Les eleccions andaluses van ser un alleujament per González Pons, ja que no va haver de donar més allargues a Bolaños, en acceptar els dos que en un ambient de campanya electoral era millor deixar de banda aquestes negociacions. Després dels comicis, els populars haurien tornat a donar allargues als socialistes un parell de vegades més. 

Dues versions 

Pels socialistes està clar que els populars es mouen per interessos propis i auguren que allargaran aquest joc del gat i la rata fins al setembre o octubre. Des de La Moncloa es reben les declaracions grandiloqüents sobre el CGPJ d'Alberto Núnez Feijóo amb recança. 

Per la banda del PP, es dona per congelada la negociació. El motiu? La reforma legal del PSOE, la qual esperen que rectifiqui com a nova condició per parlar del CGPJ. El Mundo també publica que des de Génova afirmen que "a Feijóo no li agrada que ningú marqui els temps". En canvi, des de La Moncloa afirmen que el PP és incapaç d'assumir responsabilitats. 

Propostes al marge

Mentre socialistes i populars continuen amb el seu estira-i-arronsa, ja fa mesos que el CGPJ hauria d'haver estat renovat. L'estacament està frustrant als mateixos professionals del gremi. Tant és així que l'Associació Judicial Francisco de Vitoria (AJFV) i Fòrum Judicial Independent (FJI) han acordat una proposta per modificar el sistema d'elecció dels 12 vocals judicials del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Es tracta d'una proposta per evitar en un futur situacions similars a l'actual.

La proposta de les dues organitzacions passa per l'elecció directa dels 12 vocals a través dels vots dels jutges en actiu. Segons asseguren, la reforma que proposen es troba dins dels "estàndards d'independència reclamats i exigits des del Consell d'Europa". Les dues entitats afirmen que aspiren  tenir un òrgan de govern dels jutges i magistrats "no controlat pels altres poders".