Alberto Núñez Feijóo ha fracassat en el seu intent de fitxar Inés Arrimadas per la llista del PP a Madrid de cara a les eleccions generals del 23 de juliol. Així, segons el mitjà The Objective, finalment, la segona plaça de la llista l'ocuparà Marta Rivera de la Cruz, una altra exdirigent de Ciutadans. Després de la desfeta del partit taronja a les eleccions municipals del 28 maig, Arrimadas va apostar perquè el partit no concorregués a les generals del 23 de juliol, cosa que beneficia el PP i que el propi Feijóo va agrair públicament.

El passat 1 de juny, Arrimadas va anunciar en roda de premsa des del Congrés dels Diputats que abandonava la política i que no entraria a formar part del PP. Però, tal com explica el mitjà esmentat, Feijóo no va perdre l'esperança en veure que l'exdirigent taronja no renunciava a l'acta de diputada i que continuava a la Diputació Permanent del Congrés fins a acabar la legislatura. I és que Feijóo vol més "veus femenines" a l'hemicicle. Però Arrimadas, com la seva excompanya de partit i exvicealcaldesa de Madrid, Begoña Villacís, ha renunciat al PP.

Els dissidents de Ciutadans amenacen amb un nou partit

Recentment, tres destacats membres de Ciutadans han anunciat la seva intenció de crear un nou partit polític de centre per a les eleccions generals del 23-J. Es tracta del diputat al Congrés Edmundo Bal, el procurador de les Corts de Castella i Lleó Francisco Igea i l'exregidor a l'Ajuntament de Madrid Santiago Saura. S'han unit per impulsar aquest nou projecte després de titllar Ciutadans de partit "mort". En una reunió a Madrid amb quinze membres del Consell General de Ciutadans, Bal s'ha pronunciat públicament al respecte. "Vull dir una cosa al meu partit, ells es queden amb la caixa, nosaltres ens enduem les idees", ha afirmat. Així, ha fet palès el seu descontentament amb la direcció del partit i la seva determinació de buscar un nou rumb polític.

Entre aquest grup de membres de Ciutadans que vol formar un nou partit també hi ha Víctor Gómez Frías i Borja Soto. A pesar de les sancions internes, continuen treballant per fer realitat el seu propòsit de construir un partit que representi els "sis milions d'espanyols que s'identifiquen amb el centre polític".

Finalment, Bal ha aprofitat l'avinentesa per acusar els actuals dirigents de Ciutadans, Adrián Vázquez i Patricia Guasp, d'haver "assassinat" el partit, tot argumentant que el seu interès personal era "apoderar-se dels fons del partit", que segons aquest grup de crítics, ascendeix a 7 milions. I Igea ha remarcat que el seu objectiu és "construir un projecte liberal, transparent i reformista que mantingui les polítiques que en el seu dia va representar C's i que ara semblen haver desaparegut".