El rei emèrit Joan Carles I es va retratar el cap de setmana passat amb el príncep hereu de l'Aràbia SauditaMohamed bin Salman. Aquesta fotografia ha aixecat una allau de crítiques contra el monarca en plena polèmica del príncep hereu, a qui se l'ha relacionat amb la mort del periodista Khashoggi al consolat saudí a Istambul. 

Però la fotografia no va ser una instantània captada casualment ni tampoc va ser fugaç, segons assegura el diari Vozpopuli, ja que bin Salman era al circuit de Fòrmula1 d'Abu Dhabi (on es va fer la fotografia) per feina. Tots dos sabien que es trobarien al circuit i el príncep hereu va aprofitar la instantània per distribuir la seva imatge amb una personalitat del món occidental.

Segons apunta el digital, Bin Salman començava a Abu Dhabi una ronda de visites oficials per estats àrabs abans de marxar a l'Argentina per la cimera del G-20. Quan va ser al circuit, i després de retratar-se amb el rei emèrit espanyol, tots dos van mantenir, en privat, una reunió que no va superar els deu minuts de durada i de la que no n'ha transcendit el contingut.

La corona saudita indica que un dels objectius de la gira del príncep hereu és transmetre un missatge de tranquil·litat després de la crisi generada per les notícies al voltant de l'assassinat del periodista Khashoggi; per tant la trobada amb Joan Carles I podria estar motivada per això. 

La corona saudita hauria pogut escollir Espanya per immortalitzar aquest missatge de tranquil·litat ja que la fotografia es produeix després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensés al Congrés dels Diputats mantenir les exportacions d'armament a l'Aràbia Saudita per no perjudicar la indústria de defensa espanyola i assegurar els llocs de treball de Navantia a la Badia de Cadis.