La reunió de la taula de diàleg entre el govern català -de fet mig govern- i l'executiu espanyol va estar plena d'imatges, que, segons va reconèixer el president Pedro Sánchez, també eren un element important de l'escenografia. 

Una de les més comentades va ser que, després de la roda de premsa que va oferir Sánchez amb la presència de la bandera espanyola i la catalana, un uixer va aparèixer davant de tothom retirant la insígnia espanyola per tal que aquesta no aparegués darrere del president Pere Aragonès quan aquest comparegués davant la premsa. L'escena va quedar enregistrada i va ser munició per a la premsa espanyola tota la tarda, amb el seu habitual esquinçament de vestidures, en aquest cas perquè s'havia retirat la bandera estatal.

Sánchez va marxar del Palau de la Generalitat tot just acabada la seva roda de premsa, mentre estava reunida la taula de diàleg, i tant li va fer la retirada de la bandera espanyola. El líder del PSOE se'n va anar a una cafeteria a fer un cafè amb gel amb el líder del PSC, Salvador Illa, i després es va reunir amb l'executiva dels socialistes catalans. 

Una altra imatge de la jornada va ser la que Aragonès va aconseguir portar Sánchez on se celebrava la taula de diàleg i convidar-lo a asseure-s'hi. D'aquesta manera va aparèixer una fotografia amb els dos presidents asseguts com si haguessin participat en la mateixa reunió que els ministres i consellers. No va ser així, perquè només va ser un instant, però la fotografia va circular a bastament donant una solidesa d'Instagram a la taula.

Tot plegat va quedar prim com una orella de gat, que diria Josep Pla, però va ser la primera trobada del que vol ser una nova etapa política a Catalunya.

 

L'uixer treu la bandera d'Espanya abans de la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat, just després de la roda de premsa del president espanyol, Pedro Sánchez, el passat dia 15 de setembre / Foto: Sergi Alcàzar.