El diputat d'ERC al Congrés i un dels impulsors del Fòrum Republicà del Sobiranisme Progressista Joan Josep Nuet ha qualificat d'"èxit" la convenció que se celebra aquest dissabte a Barcelona entre forces de l'esquerra sobiranista i ha reivindicat el seu caràcter "no partidista ni electoralista".

Nuet ha assenyalat als mitjans que s'han inscrit més de 360 persones a la reunió, la qual cosa, segons la seva opinió, la converteix en un "èxit" gràcies a la participació de "persones ben diferents de diferents partits, des de la Crida a la CUP, passant pels comuns ".

La convenció, a la qual també han acudit representants d'ERC i de JxCat, es planteja com un espai de diàleg amb voluntat "evident" de "pressionar" les negociacions per a un futur Govern d'Espanya, així com la direcció dels executius locals i altres administracions.

"És un primer pas, una forma d'entendre la política que és imprescindible", ha indicat Nuet, que ha afegit que el pròxim moviment serà "buscar contactes i iniciatives a nivell local per establir una xarxa de diàleg" en el conjunt de Catalunya.

Un projecte a mig i llarg termini que té com a pilars "l'autodeterminació, l'amnistia i la proclamació d'una República Catalana", i les idees el qual pretenen "fer arribar a tots els llocs".

Així mateix, i després que alguns sectors crítics, entre ells part d'EUiA, censuressin el perfil "no unitari ni transversal" d'aquest fòrum, Nuet ha asseverat que a la convenció no hi ha cap partit o sigla "que s'emporti el protagonisme" perquè està liderat "per un grup polièdric i plural".

"No fem política partidista concreta, busquem grans idees, consensos i línies de treball", ha sostingut abans d'insistir que "el partidisme i l'electoralisme no han d'evitar trobades de persones diverses".

Per això, ha apostat per mantenir espais que recullin "la pulsió majoritària al país" que al seu entendre passa "pel sobiranisme, el republicanisme i el progrés social".

Ha anunciat, a més, que presentaran la convenció a Madrid, on "molts republicans espanyols i gent progressista es poden sentir còmodes fora de la disciplina partidista que de vegades limita molt".

Entre els assistents a la jornada, participen per part d'ERC Ruben Wagensberg, Joan Tardà o Marta Rosique, així com les diputades independents de JxCat Salwa El Gharbi i Aurora Madaula o l'exdiputat de la CUP David Fernàndez.

També s'hi han adherit entitats com el centre de dret Iridia, la Intersindical-CSC o formacions com Guanyem, Som Alternativa, La Forja, Avancem i Comunistes de Catalunya.