El Foro de Sao Paulo, l'organització internacional que agrupa els partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib, va aprovar ahir una declaració que condemna la "deriva repressiva" de l'Estat Espanyol i dona total suport al procés català. El Foro agrupa els partits polítics que governen a països com Argentina, Xile, Uruguai, Brasil, Bolívia, Equador, Veneçuela, Nicaragua, El Salvador i Cuba, entre d'altres.

La declaració denuncia "la repressió i la vulneració de drets civils" que actualment pateix Catalunya i "l'existència de presos polítics i la judicialització de la política". "Mostrem la nostra preocupació per aquesta deriva repressiva davant l'expressió de moviments populars democràtics i denunciem la constant negativa al diàleg democràtic del govern espanyol i la seva ofensiva judicial", sentencia.

L'escrit també reconeix el dret a decidir del poble de Catalunya i condemna l'actuació de l'executiu espanyol. Per això, el manifest exigeix al govern de Pedro Sánchez que "garanteixi la llibertat i els drets, reconegui el d'autodeterminació i que s'estableixi un diàleg democràtic".