El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha replicat al ministre Juan Ignacio Zoido i l'ha emplaçat a través de Twitter a retirar les forces policials que l'Estat ha desplegat a Catalunya i a "respectar la voluntat d'un país que volia votar en pau".

Zoido havia assegurat que el ministeri adoptarà totes les "mesures necessàries per frenar l'intolerable assetjament" al CNP i Guàrdia Civil a Catalunya.

El ministre responia a les protestes davant la presència dels cossos policials a hotels de diferents localitats catalanes i al fet que han estat expulsats d'alguns establiments. Ha assegurat que ni Policia ni Guàrdia Civil abandonaran cap hotel a Catalunya on hi hagi contracte vigent, ha descrit les protestes com a "assetjaments que representen l'odi i també el totalitarisme" i ha assegurat que aquests actes són inacceptables i tindran la corresponent resposta jurídica.

"Aquests actes tumultuaris són la directa conseqüència de les paraules del senyor Puigdemont demanant que marxessin de Catalunya els policies nacionals i la Guàrdia Civil", ha assegurat després d'expressar un missatge de suport a aquests cossos i d'assegurar que el Govern espanyol prendrà "totes les mesures que calguin per frenar els actes d'assetjament tant a policia nacional com Guàrdia Civil".