Forn és gat vell a l'Ajuntament de Barcelona. Tan vell com apreciat per propis i rivals. Així ho ha volgut destacar Xavier Trias, que ha qualificat qui va ser la seva mà dreta com l'anticrispació. "Preguntin a qui vulguin, tothom se l'estima", ha dit. 

Trias ha comparegut al costat de Munté, que ocuparà un lloc destacat a la llista. Tots dos s'han expressat la seva satisfcció. En el cas de Trias, perquè va ser el primer en apostar per Forn. Des que l'exalcalde va dir que renunciava a la reelecció, molt abans per tant dels empresonaments i de l'1-O, va assenyalar Forn com el seu successor. Per part seva, Munté ha destacat que el seu compromís quan va presentar-se a les primàries del PDeCAT va ser treballar per articular una candidatura que anés més enllà dels perímetres del partit. I ha recordat que ella mateixa va demanar a Forn que es repensés la seva decisió d'abandonar la política. Ara, es repetirà a Barcelona la fórmula de JxCAT del passat 21-D. 

Lamenten la manca de generositat d'ERC 

Tant Trias com Munté han aprofitat la seva compareixença pública per retreure a Esquerra que no hagin volgut sumar en una llista unitària independentista. "És una llàstima que no hagin tingut la generositat suficient", i han conclòs que "és un error deixar els possibles acords per l'endemà del 26 de maig", com planteja el candidat d'ERC. Tot i saber quina serà la resposta, han tornat a estendre la mà amb un "encara hi som a temps"