Joaquim Forn acaba d'arribar a Catalunya en un trasllat directe des de la presó de Soto del Real.

Ha ingressat al Centre Penitenciari Brians 2 a les 13.03 hores. La Guàrdia Civil l'ha traslladat en compliment de la interlocutòria del Tribunal Suprem que permet l’assistència de Forn al ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona.

Forn ha estat destinat al mòdul d’ingressos, com qualsevol intern en trasllat. Estarà en una cel·la individual. Al llarg d’avui, serà visitat pels serveis mèdics del centre i podrà trucar a la seva família. El reglament també permet que pugui rebre visites.

Demà Joaquim Forn assistirà a l'Ajuntament de Barcelona per recollir la seva credencial i aportar la seva documentació per a la declaració de béns, com han fet la resta d'electes que formaran el nou consistori de la capital catalana. El portarà l’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra. 

Dissabte els Mossos tornaran a traslladar Forn fins a l’Ajuntament de Barcelona per participar en el ple de constitució on assumirà el càrrec de regidor de Junts per Catalunya a l'Ajuntament.

Després d'assistir al ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona, Quim Forn haurà de tornar a la presó Madrid V de Soto del Real. La sala segona del Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous la petició del Govern perquè ja es quedi a la presó catalana de Lledoners

El Ministeri d'Interior està preparant el trasllat de tots els presos perquè en el moment que Manuel Marchena informi que ja no els ha de requerir, perquè ha acabat el judici, puguin tornar immediatament a la presó d'origen, que és Lledoners. El tribunal, però, ha de resoldre si els deixa en llibertat mentre no dicta sentència. Una hipòtesi poc probable tenint en compte que fins ara no hi ha accedit mai. Només durant la instrucció Pablo Llarena va deixar els presos en llibertat, però va tornar a dictar presó provisional just en mig de la investidura de Jordi Turull i després del viatge a l'exili de Marta Rovira i Anna Gabriel davant el risc de reiteració delictiva i fugida.

Ara tot fa preveure que Marchena segueixi el guió i els mantingui a la presó fins que dicti sentència, que s'espera per a després de les vacances d'estiu.