Els presos polítics ja són fora de les presons després que el govern espanyol aprovés ahir concedir-los l'indult en Consell de Ministres. Dels nou dirigents independentistes, set han estat fins aquest dimecres a la presó de Lledoners, on centenars de persones els han rebut per donar-los suport i agrair-los la feina feta en la seva sortida.

Un d'ells és l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, que ha atès ElNacional.cat en una entrevista d'urgència només sortir del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Forn s'ha mostrat satisfet personalment per estar en llibertat, tot i que ha advertit que cal l'amnistia i la fi de la repressió.

 

"A nivell personal estem molt contents. Però no ens sentirem plenament lliures mentre continuï havent-hi gent que està exiliada o que està en un estat de repressió com és tota la gent que està als diferents jutjats o al Tribunal de Comptes", ha expressat. "Satisfacció pel que representa per a nosaltres i per a les nostres famílies, sí; però no és un dia de celebració extrema perquè continua havent-hi gent que està patint la repressió d'una manera molt dura", ha lamentat.

Forn: "Queda molta feina per fer"

Preguntat sobre si tampoc és un dia de "celebració extrema" perquè Catalunya no ha aconseguit la independència, Forn ha afirmat que "queda molta feina per fer" però que això tampoc no l'inquieta. "La gent és molt conscient que la independència o els reptes complicats no et cauen del cel i que cal molta lluita", ha indicat.

Tanmateix, ha reivindicat que han sortit "convençuts del que havíem defensat". "I sortim inclús més forts des del punt de vista de les nostres conviccions polítiques. També creiem que podem ajudar per continuar avançant en el camí que ens vam marcar", ha dit.

Cap inquietud per la inhabilitació

Sobre des d'on treballarà pel procés tenint en compte la seva inhabilitació, l'exconseller d'Interior ha reconegut que tampoc l'inquieta: "La manera de col·laborar i treballar no és només des dels partits polítics. Es pot treballar des de les entitats". "Cadascú haurà de decidir des d'on ho fa. No m'inquieta la inhabilitació perquè puc treballar pels meus ideals des de la societat civil, que és un pilar imprescindible per a la nostra lluita", ha afegit.

Finalment, Forn ha conclòs que tot i que han estat informats del que passava a Catalunya i el món, ha trobat a faltar el contacte amb la gent i voltar arreu del territori.

 

Imatge principal: l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, en la seva sortida de Lledoners / Foto: Sergi Alcàzar