El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha instat aquest dimecres el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a explicar "moltes coses" sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, com per exemple per què el govern espanyol no va avisar els Mossos d'Esquadra que l'imam de Ripoll havia estat investigat i havia tingut el telèfon intervingut policialment fa més de deu anys per suposats vincles amb el gihadisme.

Davant les crítiques del PP a suposades contradiccions del Departament, Forn ha recordat que ell ha acceptat totes les preguntes en les rodes de premsa i ha demanat comparèixer al Parlament, mentre que el ministre no ha fet el mateix. Forn també ha demanat explicacions a Zoido sobre la "campanya desinformativa per desacreditar la feina dels Mossos a través de diversos mitjans de comunicació".

El conseller ho ha dit en resposta, durant la sessió de control al Govern, al diputat del PP al Parlament Alberto Villagrasa, que li ha retret la "gestió comunicativa dels atemptats" i les "contínues contradiccions i desmentiments" en el suposat avís de la CIA o l'alerta d'un policia belga sobre l'imam. De fet, Villagrasa ha dit que la tarda dels atemptats la Rambla estava "totalment desprotegida".

Forn li ha respost que les polítiques de comunicació han estat "reconegudes per tot el món" i la ciutadania. "La voluntat era informar amb rigor, desmentir rumors i informacions falses", ha explicat.

Banderes a la manifestació de #notincpor

En resposta al diputat de Cs Carlos Carrizosa, Forn ha dit que la ciutadania té el dret d'anar a les manifestacions amb les banderes i els símbols que vulgui. Davant les crítiques de Carrizosa a les banderes estelades, pancartes i crits contra el govern espanyol i el Rei durant la manifestació del 26 d'agost, el conseller ha dit que "la gent té dret a anar a les manifestacions com vulgui".

Segons Carrizosa, el Govern, amb la col·laboració d'Òmnium i l'ANC, va orquestrar la protesta contra "Espanya i les seves institucions". "No ens sorprèn ni ens sembla una casualitat", ha dit. En canvi, ha dit que a les mobilitzacions de Cambrils, Ripoll, la missa de la Sagrada Família o els petits homenatges a la Rambla "no hi va haver símbols ni pancartes polititzades".

Forn li ha respost que a la manifestació hi havia més de 500.000 persones contra el terrorisme i a favor d'una societat "convivencial" i ha recordat que la mateixa Inés Arrimadas va dir que els que protestaven contra l'Estat eren una "petita minoria de mal educats". En tot cas, Forn ha dit que quan a ell el xiulen, es pregunta el motiu i no es queixa.