El conseller d'Interior empresonat, Quim Forn, ha sortit en defensa dels Mossos d'Esquadra aquest dimarts a través d'un tuit davant els atacs llançats per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Forn ha acusat Colau de "sumar-se per electoralisme" a una "campanya d'atacs intolerables que busquen el desprestigi" de la policia catalana.

Forn també ha acusat Colau de fer-ho per "intentar tapar el seu fracàs en la gestió de la seguretat a Barcelona" i ha assegurat que això "és del tot deshonest i impresentable".

Aquestes paraules han volgut respondre unes declaracions fetes per Colau aquest mateix dilluns en un esmorzar informatiu al Fòrum Europa en què l'alcaldessa ha acusat els Mossos de no aparèixer en diversos operatius policials conjunts a la ciutat com ara els previstos contra el “top manta” o els narcopisos al Raval.

“És una vergonya inacceptable”, ha criticat Colau, que també ha insinuat que "la deixadesa" del conseller d'Interior, Miquel Buch, en aquest aspecte es podia deure a un "interès electoral".

Aquestes paraules han hagut de ser matisades per la mateixa Colau poc després a través d'un tuit, ja que les acusacions que ha llançat han provocat la compareixença del director generals dels Mossos, Andreu Joan Martínez, que ha desmentit les acusacions i ha dit que eren "rotundament falses".

"Tot el meu suport als Mossos que fan una tasca vital a Ciutat Vella i la resta de Barcelona juntament amb la Guàrdia Urbana. La meva crítica és al Conseller d’Interior per deixadesa de funcions i manca de recursos que pateixen els propis Mossos i els veïns de la ciutat", ha aclarit.