Joaquim Forn, conseller d'Interior de la Generalitat, ha contestat per carta al seu homòleg estatal, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, que la plantilla dels Mossos d'Esquadra és suficient per garantir la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya. És per això que declina "el reforç que s'ofereix" des del govern espanyol, que ahir al matí va anunciar a través del ministre que envia més policies a Catalunya per ajudar els Mossos.

Forn recorda a Zoido que les legislacions vigents atorguen les competències de seguretat ciutadana als Mossos, fet que inclou també la vetlla per mantenir aquesta situació en el marc de grans concentracions de persones com les que es donen aquests dies a Catalunya. I en virtut dels recursos "humans, tècnics i materials" dels Mossos, Forn considera que són "suficients" per fer-ho.

El conseller també indica al ministre a través de la carta que a partir de la informació que disposa el Departament no es té constància que hi hagi hagut actes "tumultuaris". I afegeix: "justament el contrari, les manifestacions han estat pacífiques, festives, familiars i ordenades". En cas contrari, els Mossos prendrien les "decisions operatives pertinents" per garantir la seguretat de les persones i els béns.

Finalment, Forn indica a Zoido que per millorar la coordinació entre cossos policials seria "convenient" que els Mossos coneguessin amb antelació "suficient" la previsió de les actuacions operatives que volen dur a terme les forces i cossos de seguretat de l'Estat per "preparar i executar" els dispositius "necessaris" per garantir la seva seguretat.