Amb fredor, escepticisme i un cert recel. Així és com han rebut les forces independentistes la proposta del filòsof Jordi Graupera de crear una candidatura que aglutini les forces sobiranistes de Barcelona amb l'objectiu de fer fora l'alcaldessa Ada Colau

"Embolica que fa fort", diu Trias

L'exalcalde de la ciutat Xavier Trias ha estat un dels primers a reaccionar i ho ha fet de manera eloqüent: "Embolica que fa fort", ha etzibat en una entrevista a 'Els Matins' de TV3. Dit això, el líder del PDeCAT ha explicat que troba normal que "tothom vulgui ser alcalde de Barcelona" perquè cada cop hi ha més gent que pensa "que el projecte de la senyora Colau no funciona". Per Trias, apostar per una força unitària "està bé" però primer, "cal explicar quina Barcelona volem".

Xavier Trias no tornarà a ser alcalde de Barcelona. El PDeCAT es troba immers en un procés de primàries on lluiten per ser candidats l'exconsellera Neus Munté i l'excomissionat de Participació de l'Ajuntament Carles Agustí. Munté ha assegurat a BTV que a la proposta de Graupera "li falta contingut". Carles Agustí, per la seva banda, és partidari d'una candidatura "soberanista, independentista i veïnal que inclogui ERC"

Des de la CUP han avisat a Graupera que "homogeneïtzar projectes" no necessàriament suma: "En aquestes situacions, dos més dos no sempre són quatre", ha afirmat la regidora Eulàlia Reguant. Els cupaires de estan disposats a escoltar la proposta però ha senyalat que no encaixa amb el seu partit perquè la CUP entén "que ha de fer una candidatura municipalista, que també passa per la organització col·lectiva". Reguant ha remarcat que "Barcelona ha de ser un pol de construcció republicana, però no per aquest motiu ha d'allunyar Barcelona dels seus veïns. Al seu torn, ha recordat a la resta de partits, que els mandats duren quatre anys i "no tres, per destinar l'últim a campanyes electorals".

Qui encara no ha fet un posicionament oficial és Esquerra Republicana. Tot i això, fa uns dies, en una entrevista al diari Ara, el seu líder, Alfred Bosch, assegurava que la proposta de Graupera li generava dubtes i que Esquerra Republicana se sentia capaç de ser alternativa al govern de Colau.