L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, tancada al centre penitenciari de Mas Enric, al Catllar (Tarragonès), ha enviat una carta als altres polítics independentistes empresonats, amb motiu de l'any de l'ingrés d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

"És un aniversari dolorós", afirma, tot recordant "aquell trist dia" en què van anar a declarar. Forcadell s'adreça especialment a Junqueras: "No hi ha parets ni barrots que puguin fer-te callar, Oriol", i manté l'optimisme perquè "fins i tot en aquesta situació hi ha lloc per a l'esperança". L'expresidenta del Parlament assegura que després d'una "repressió duríssima" es mantenen "tossudament alçats", convençuts que "més d'hora que tard la veritat, la justícia i la democràcia s'acabaran imposant".

En la carta, publicada al web d'ERC, Forcadell recorda la "tristesa, indignació i impotència" que va viure el dia de l'empresonament dels membres del Govern. Llavors "l'estat va fer efectiva la seva amenaça i va descarregar totes les seves ànsies de venjança" sobre un govern que treballava per "complir el mandat popular". I recorda que "sense incomplir cap de les mesures cautelars que us havien imposat, vau ser tancats una altra vegada. I jo, amb vosaltres".