L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat per primera vegada oficialment el Parlament des que està al capdavant del consistori barceloní. Colau ha tornat la visita oficial que la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, va fer a l’Ajuntament de Barcelona abans de l’estiu.

La reunió ha estat purament institucional, ha durat poc més de 30 minuts i no hi ha hagut declaracions als mitjans de comunicació.

Forcadell ha rebut Colau als passos perduts i l’ha acompanyada fins al despatx d’audiències, on l’alcaldessa ha signat al llibre d’honor del Parlament.

La presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, ha regalat a Colau una senyera feta a mà, edició limitada.

De fet, és el número 2 d’una col·lecció, la primera de les quals està al Palau de la Generalitat i el número zero s'instal·larà al saló de sessions del Parlament. Colau s'ha compromès a penjar-la a l'Ajuntament i ha agraït la rebuda a la signatura del llibre d'honor del Parlament, tot qualificant la cambra "d'institució que representa la voluntat dels ciutadans" i oferint "tota la col·laboració i tota la lleialtat institucional" com a alcaldessa. Colau ha correspost el present regalant una rèplica d’un panot de Passeig de Gràcia de Gaudí.

Colau i l’AMI

La visita de Colau arriba després de la participació de l’alcaldessa a la mobilització que l’ANC va organitzar per a la Diada i l’ambigüitat dels Comuns pel que fa al referèndum i la culminació del procés.

A banda, Colau encara té sobre la taula la qüestió de l’adhesió de la capital catalana a l’AMI.