La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, restringirà els torns de paraula extra en els plens com a resposta a les acusacions de diversos grups parlamentaris en què li recriminaven haver faltat a la neutralitat.

Durant les últimes setmanes, alguns grups parlamentaris han recriminat a Forcadell una falta d'objectivitat a l'hora de donar els torns de paraula. Així va passar, per exemple, la setmana passada, quan el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, va voler el torn de paraula per demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que retirés les seves paraules, en què acusava el grup de CSQP de fer “llistes de periodistes”.

Forcadell va negar-se a donar-li el torn de paraula al·legant que “a les sessions de control no es donen torns de paraula”. Coscubiela, visiblement molest, va lamentar l’actuació de la presidenta del Parlament i la va acusar de no ser objectiva.

Com a resultes de les diverses queixes de l’oposició, a la reunió de la Mesa d’aquest dimarts s’ha decidit donar “marxa enrere en la flexibilització que hi ha hagut des del principi de la legislatura” i no es donaran torns de paraula extra ni en les sessions de control ni en les interpel·lacions.

Això vol dir que els grups que no formulin la pregunta al Govern o al President -en el cas de les sessions de control- o els grups que no presentin la interpel·lació no podran intervenir al·legant contradiccions ni al·lusions.

Cs recrimina un tracte "injust"

En roda de premsa al Parlament, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha lamentat el tracte “injust” que es dóna cap als membres de la formació taronja davant els membres del grup al qual pertany la presidenta, Junts pel Sí.

Per exemplificar-ho, Carrizosa ha recordat el ple de la setmana passada, en què Forcadell va demanar al portaveu adjunt de Cs, Fernando de Páramo, que no senyalés amb el dit a la consellera de presidència, Neus Munté. Carrizosa, acompanyat d’unes imatges de membres del Govern assenyalant la bancada de Ciutadans, ha lamentat la diferència de tracte entre els grups.

Carlos Carrizosa   ACN

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, també s’ha referit a la “falta d’imparcialitat” de Forcadell i ha demanat que es “replantegi la seva manera de gestionar les sessions plenàries”, fent ús de criteris objectius i imparcials.