La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha engegat una ronda de contactes “informals” amb els presidents dels grups parlamentaris. La seva voluntat és, segons fonts de la Cambra, dur a terme de manera habitual, amb una periodicitat mensual, aquesta mena de trobades amb els responsables dels grups per mirar de mantenir “els canals de comunicació el màxim d’oberts”.

La relació entre la presidenta i la major part de l'oposició no ha estat fàcil des del seu nomenament i encara es va tensar més amb el debat al voltant de la resolució pactada entre Junts pel Sí i la CUP, que dóna per iniciat el procés per a la creació de l'Estat català i que finalment ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

En aquesta ronda d'entrevistes, Forcadell té intenció d'abordar diferents qüestions que afecten la Cambra, des del ple pendent sobre emergència social fins al debat d’investidura.

Inés Arrimadas

La primera reunió ha estat amb la presidenta del grup de Ciutadans, Inés Arrimadas. Per demà al matí estan convocats els responsables de PSC, Miquel Iceta, i Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell. La previsió és que abans que acabi la setmana s’hagin fet totes les reunions.

Arrimadas ha explicat que un dels temes que han abordat amb Forcadell ha estat el ple monogràfic sobre la situació d’emergència social i que li ha transmès que és “urgent” convocar-lo.

Ple d'emergència social

La Mesa del Parlament va admetre ahir a tràmit la petició de PSC i Catalunya Sí que es Pot de celebrar aquest debat específic sobre la situació d’emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d’una resposta institucional. El ple s’haurà de celebrar durant aquest període de sessions, que acaba el 31 de desembre.

Com a norma general no escrita, el Parlament no celebra plens quan hi ha una campanya electoral en marxa, i la campanya del 20D comença a les 0 hores de la matinada de divendres 4. Per tant, per respectar aquesta norma, el ple s’hauria de celebrar la setmana vinent, o bé deixar-ho per a després del 20D, és a dir, la setmana de Nadal o la de cap d'any.

(FOTO: Carme Forcadell reunida amb Inés Arrimadas / SERGI ALCÀZAR)