La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha afirmat al programa 'Migdia al dia' del canal 324 no tenir por de les conseqüències per haver permès que es debatessin les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, al ple del dimecres d'aquesta setmana. 

Forcadell ha afirmat aquestes paraules després que la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi demanat acció penal contra la presidenta del Parlament per haver permès la votació, així com que sigui “requerida personalment” per tal que s’abstingui de fer "qualsevol acció" que pugui donar compliment a l’aprovació feta per la cambra catalana.

Forcadell, després de les paraules de Sáenz de Santamaría, ha afirmat que "seria profundament anti-democràtic que m'inhabilitessin", a més d'afegir que és “molt trist” que s'usin els tribunals per tractar temes polítics. En aquesta línia, ha sentenciat que l'Estat espanyol “s'hauria de fixar en la tradició democràtica del Regne Unit", que, diu, sí que resol els problemes polítics amb respostes polítiques, no judicials.

En referència al fet d’haver permès el debat sobre les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, Forcadell ha afirmat que “ja vaig avisar els grups polítics de la interlocutòria”, per afegir que “allò que es debat al ple no depèn directament de mi". Forcadell insisteix que “vaig fer el que havia de fer”.

Així, també s’ha referit al seu paper com a presidenta del Parlament, que  ha afirmat haver estat “equànime” i ha assegurat que “ho continuarà sent mentre ocupi el càrrec”. Pel contrari, assegura que “no se'm pot demanar” que renunciï a les seves idees polítiques.