La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha retret que "un cop més" es constata que a l'Estat no hi ha separació de poders i allò que decideix el govern espanyol ho fa el TC i la Fiscalia. Amb aquestes paraules ha respost la responsable de la Cambra catalana al fet que la Fiscalia de l'Estat hagi "ordenat" a la Fiscalia de Catalunya que presenti una querella per la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent en el ple del passat 27 juliol.

"Lamentablement no hi ha res de nou, ningú s'esperava una cosa diferent. Un cop més es constata que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders. Allò que decideix el govern espanyol és el que acaba fent el TC i la Fiscalia", ha retret en unes breus declaracions a peu dret als passadissos de la Cambra.

Forcadell ha reiterat el convenciment que va fer "el que havia de fer com a presidenta del Parlament". "Sempre defensaré la llibertat d'expressió, que en aquest parlament es pugui parlar de tot. I també sempre defensaré el dret de participació de tots els diputats d'aquesta Cambra", ha subratllat.

"Vaig fer el que havia de fer i ho tornaria a fer, perquè estic convençuda que el que vaig fer és defensar la sobirania del Parlament i la llibertat d'expressió", ha reblat.