Des que va quedar vist per sentència el judici de l'1-O que va servir per castigar-los amb més de 10 anys de presó que Carme Forcadell i Oriol Junqueras no es veien cara a cara. Avui, més un any i mig després i amagats rere una mascareta, han pogut fer-ho. Ha estat a la sortida de la presó de Wad Ras, on l'expresidenta del Parlament compleix condemna. Aquest dissabte, el Departament de Justícia ha confirmat el seu tercer grau i Junqueras, que va sortir fa 24 hores, ha volgut ser-hi per rebre-la amb una abraçada. 

Forcadell i Junqueras tercer grau presó Wad Ras - Marc Puig

Forcadell era l'última de tots els presos independentistes pendent de la resolució del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. El seu cas ha trigat més que la resta perquè el centre penitenciari de Wad Ras es trobava en quarantena com a conseqüència d'un brot de coronavirus

Tocada la una del migdia, l'exlíder de l'ANC ha sortit per la porta, on a més del seu marit, l'esperava una comitiva d'Esquerra Republicana, encapçalada per Junqueras i Aragonès. Un cop fetes les corresponents abraçades, Forcadell ha aprofitat la presència de mitjans per adreçar dos missatge a la ciutadania. 

"Si us plau, aneu a votar"

La primera crida, per combatre la gran amenaça que plana sobre el 14-F, que és l'elevat risc d'abstenció derivat de la por al contagi. "Si us plau, aneu a votar, que cap vot independentista es quedi a casa", ha pregat Forcadell. "Sé que molts tindreu por, voteu per correu, i els que no tinguin por que vagin a votar, amb guants mascareta, però que vagin a votar".

El segon missatge ha estat en clau protectora. "Cuideu-vos molt. Hem patit molt, ha estat un any molt llarg de patiment, però comencem a veure la fi del patiment", ha afirmat. 

Forcadell tercer grau presó Wad Ras - Marc Puig

A punt per fer campanya

La previsió d'Esquerra Republicana és que, com ja han fet Junqueras i Romeva, l'expresidenta del Parlament i també l'exconsellera Dolors Bassa, puguin incorporar-se a la campanya electoral com abans millor. I és que la Fiscalia ja ha anunciat que recorrerà una altra vegada el tercer grau. Ja ho va fer al desembre, i el Suprem va acabar revocant el règim de semillibertat als presos polítics. Va ser a les portes de Nadal. 

Forcadell i Aragonès tercer grau presó Wad Ras - Marc Puig

Fotos: Marc Puig