La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha volgut deixar clar aquest diumenge que no dimitirà, ja que tampoc preveu cap inhabilitació ni detenció contra ella. Així, ha afirmat; “No m’agrada parlar de desobediència perquè contribueix a la judicialització de la política”.

Poques hores abans que la ciutadania torni a sortir al carrer en defensa de les institucions catalanes i dels càrrecs encausats pel procés, Carme Forcadell ha assegurat a RAC1 que no preveu ser inhabilitada ni detinguda, i que per tant no deixarà el càrrec fins que es dissolgui el Parlament per convocar noves eleccions.

“No dimitiré perquè vaig fer el que havia de fer”, ha afirmat Forcadell, i ha afegit: “Els únics que poden posar i treure presidents del Parlament són els diputats”. Així, la presidenta de la cambra ha assegurat que anirà a declarar per explicar què es va fer: “El que vam fer és defensar la llibertat i el dret de debatre les idees”.

Així, Forcadell s’ha mostrat crítica amb la qüestió de la desobediència, perquè creu que “contribueix a la judicialització de la política”. Sobre el fet de despenjar la bandera espanyola als ajuntaments, ha afirmat ser partidària de “fer les coses en positiu", a més de defensar el “diàleg”. Amb tot, ha matisat que “al final la paraula sempre la tenen els ciutadans”.

La presidenta del Parlament s’ha mostrat optimista amb dos dels afers principals de la política catalana d'enguany: els pressupostos i el referèndum. Sobre els comptes de la Generalitat, ha assegurat: “Sempre he pensat que tindríem els pressupostos perquè és una responsabilitat de tots”, i respecte al referèndum ha assegurat que es farà i que “tindrà totes les garanties”:

Forcadell també ha afirmat: “No repetiré com a presidenta del Parlament”, i també ha dit que tampoc creu que es repeteixi la fórmula de JxSí, ja que es va formar en un “moment excepcional”.