La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha replicat els arguments de la fiscalia que l'acusen d'intentar dinamitar l'Estat i ha aconsellat "l'Estat que es miri cap endins" perquè el que el dinamita és la corrupció i anular lleis que protegeixen els ciutadans. 

"Dinamitar l'Estat, per a mi, és la corrupció, dinamitar l'Estat és que suspenguin lleis contra els desnonaments, contra la igualtat efectiva d'homes i dones, contra la pobresa energètica; dinamitar l'Estat és que coartin la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats del Parlament", ha advertit.

"Només els ciutadans poden destituir-me"

En declaracions als passadissos del Parlament, la presidenta ha insistit a rebutjar parlar sobre quina seria la seva resposta en cas que fos condemnada a inhabilitació: "Ni ho contemplo. Seria un atac tan greu a la democràcia... Els presidents del Parlament els posen i els treuen els ciutadans".

"Jo contemplo deixar de ser presidenta quan hi hagi eleccions i els ciutadans votin un altre president. En democràcia l'única manera de canviar presidents del Parlament és aquesta" 

Forcadell ha insistit que defensa la seva actuació, i que tornaria a fer el mateix, i ha assegurat que no l'ha sorprès la decisió de la Fiscalia. "Ningú esperava una cosa diferent, perquè a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders. Aquesta querella demostra això", ha reblat.

Albiol: "conductora suïcida"

També als passadissos de la Cambra ha valorat la decisió de la Fiscalia el líder del PP, Xavier Garcia Albiol. El polític popular considera que Forcadell, es comporta com una "conductora suïcida" en una autopista en contra direcció, amb una actuació "temerària i irresponsable" des del punt de vista polític, que posa "en perill en conjunt de la societat catalana que vol viure en normalitat". 

Per aquesta raó, li aconsella que si finalment ha de seure al banc dels acusats "el més raonable és que faci un pensament sobre si pot continuar" en el seu càrrec.

Des de l'oposició ha parlat també el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que considera "normal" que "si un polític incompleix les lleis" es vegi jutjat per elles, igual que qualsevol altre ciutadà. Carrizosa no ha volgut entrar a valorar els arguments del fiscal ni tampoc ha volgut demanar la dimissió de Forcadell, atès que considera que els càrrecs electes han de deixar el càrrec quan es veuen implicats en casos de corrupció i no és aquesta la situació.