El Parlament no deixarà passar l'escàndol de les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, en les quals conspiraven per treure els draps bruts a CDC i ERC just abans de la celebració de la consulta del 9-N.

En conseqüència, la Mesa del Parlament es reunirà a la una del migdia d'urgència per debatre la destitució del director d'Antifrau. Així ho ha fet saber la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en declaracions a TV3: "El Parlament té tots els mecanismes a punt per a destituir-lo".

Forcadell ha apuntat que la destitució l'ha de demanar la comissió d'Assumptes Institucions i posteriorment aprovar-se en el ple del Parlament, un procés que no pot esperar. "Es pot fer en un marge ràpid de temps. S'ha de complir el reglament, però també es pot fer per un procediment d'urgència", ha afirmat la presidenta del Parlament. A més, es podria demanar que De Alfonso comparegués en seu parlamentària si així ho demanessin la majoria dels grups. "No es pot deixar passar fins al setembre", ha sentenciat.

La més que possible destitució de De Alfonso es podria debatre, doncs, en les tres sessions parlamentàries que queden abans de l'aturada vacacional del Parlament. 

"Les gravacions són molt, molt explícites"

La presidenta del Parlament ha assegurat que "les gravacions són molt, molt explícites" i que davant d'aquestes converses el Parlament serà "inflexible amb la corrupció". Ha catalogat la maniobra de les clavegueres de l'Estat com un intent per "evitar l'èxit del 9-N".