La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comparegut avui per demanar explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després de la publicació de suposats informes policials que asseguren que ella i la seva família havien estat objecte d'investigacions.

Forcadell ha qualificat la situació "d'atac frontal a la democràcia" si es confirma l'existència d'aquests informes. Així mateix, ha demanat que si es demostra la veracitat de tot plegat, demanarà veure els informes personalment i exigirà que s'assumeixin responsabilitats polítiques. La presidenta del Parlament creu que l'objectiu d'aquestes investigacions és "criminalitzar l'ANC i tot el moviment independentista".

També ha criticat que els cossos de seguretat de l'Estat es dediquin a perseguir persones "únicament per motius polítics". Forcadell no ha volgut focalitzar l'atac en la intimitat de la seva família, ja que considera que es tracta de garantir "les llibertats democràtiques de qualsevol ciutadà".