La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que no dimitirà i que no té por que la inhabilitin, després que ahir la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidís ahir enviar-la al banc dels acusats. La resposta ferma de la presidenta respon a la invitació de PP i Ciutadans perquè abandonés el seu càrrec.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha afirmat que no té por a la inhabilitació, una mesura que considera un "atac antidemocràtic tan ferotge" que ni tan sols se'l pot imaginar. És més, ha recordat que va ser elegida pels diputats del Parlament de Catalunya per tota la legislatura i que, en tot cas, només poden ser els diputats els que, en una nova legislatura, triïn una altra persona per presidir la cambra legislativa.

D'altra banda, la presidenta del Parlament s'ha mostrat convençuda que la seva decisió de permetre votar les conclusions de la comissió de l'estudi del procés constituent va ser una defensa de "la sobirania del Parlament i el dret d'expressió dels ciutadans". Preguntada sobre si desobeirà una possible sentència condemnatòria, Forcadell ha volgut deixar clar que no planteja aquest escenari.

Les peticions de dimissió

Ciutadans i PP van reclamar ahir als passadissos del Parlament que Carme Forcadell dimitís del seu càrrec un cop el TSJC admitís a tràmit de la querella de la Fiscalia. "Forcadell pot defensar el que vulgui com a presidenta de l'ANC però com a presidenta del Parlament no pot ni defensar només una ideologia ni saltar-se lleis", va apuntar la cap de l'oposició i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas. Per la seva banda, el portaveu del PP, Enric Millo, va demanar a Forcadell que reflexionés sobre si la segona autoritat de Catalunya pot estar investigada pel poder judicial.