La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha fet diverses visites internacionals aquesta setmana. De Londres a Luxemburg, on aquest diumenge ha intervingut en el debat en comissió política de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), en què ha denunciat la “persecució judicial” de l’Estat.

En un vídeo penjat al seu Twitter, Forcadell explica en francès les nombroses traves judicials que el Govern espanyol posa als responsables polítics de Catalunya. Forcadell ha exposat que han rebut una querella “per preservar la sobirania parlamentària, la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica i el dret d’iniciativa dels diputats” en permetre un debat i una votació sobre el procés català.

Forcadell ha considerat ”insòlita” la situació actual a Cataunya i ha explicat que “el Govern espanyol exigeix a la Mesa del Parlament que, per raons polítiques, censuri iniciatives legislatives dels diputats i prohibeixi debats parlamentaris”.

A més, també ha recordat el procés judicial contra el 9-N i els procediments contra centenars d’ajuntaments: “Aquesta és la resposta del Govern espanyol a la majoria de la ciutadania de Catalunya, que demana celebrar un referèndum d’autodeterminació”.

Forcadell també intervindrà dimarts en el ple de l’Assemblea al debat "Diversitat lingüística, diversitat cultural i identitats", que es desenvoluparà al Centre de Congressos Europeu de Luxemburg.