La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha mostrat disposada a "continuar treballant" per defensar la llibertat del Parlament "allà on sigui". Forcadell ha publicat un missatge a Twitter minuts després d'haver rebut la notificació on s'anunciava que els tres jutges de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, encapçalats per José María Barientos, han decidit enviar-la al banc dels acusats.

Tot i això, la presidenta de la cambra insisteix que al Parlament "s'hi ha de poder parlar de tot allò que afecta els ciutadans i ciutadanes". La Fiscalia Superior del Tribunal de Justícia a Catalunya acusa Forcadell dels delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC) en permetre que la cambra catalana votés el full de ruta independentista.

El Ministeri Públic diu que Forcadell va actuar amb "menyspreu a la Constitució" i titlla d'"incompliment frontal" l'aprovació de la resolució del Parlament i en fa responsable Forcadell "amb ple coneixement del contingut de les esmentades resolucions" perquè pren "la decisió de portar les conclusions al ple del Parlament".