L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha tingut una sorpresa inesperada i emocionant aquest divendres. L'atzar li ha donat l'oportunitat de parlar telefònicament amb Jordi Cuixart en una conversa que ha acabat emocionant l'expresidenta.

Tot plegat ha estat propiciat per la presència de Txell Bonet, esposa de Jordi Cuixart, al Parlament per participar en una reunió de l'Associació Catalana dels Drets Civils amb diputats de JxCat, ERC, CUP i Comuns.

Forcadell conversava amb l'esposa de Cuixart davant l'escalinata de l'edifici quan els representants de l'Associació es disposaven ja a marxar i just en aquell moment li ha sonat el telèfon a Txell Bonet. "És el Jordi!", ha exclamat. Era la una del migdia. Cuixart, segons el règim habitual, disposa de cinc minuts diaris de conversa telefònica des de Soto del Real on es troba en presó preventiva. Bonet li ha explicat que estava amb Forcadell i li ha passat el telèfon.

La presidenta ha conversat uns instants amb Cuixart. Quan li ha tornat el telèfon a Bonet, visiblement emocionada, ha expressat l'admiració per la fermesa que li ha transmès Cuixart i ha explicat que li havia reclamat que no es faci res pels presos si no és bo per al país. 

Forcadell ha volgut compartir les paraules de Cuixart a través del seu compte de Twitter.