L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tornat a recórrer al Tribunal Constitucional contra la sentència del procés. Els advocats de Focadell han presentat un recurs d'empara en què demanen que suspengui cautelarment la sentència imposada pel Suprem. En el text presentat la setmana passada i que s'ha donat a conèixer avui, l'expresidenta de la cambra catalana denuncia que el Suprem no era competent per jutjar-la i denuncia diverses vulneracions de drets fonamentals. 

En aquest sentit, retreu a la justícia espanyola que no se li hagi permès el dret a segona instància i que no hagi estat jutjada per un "tribunal imparcial i independent". També hi veu una "vulneració al dret de presumpció d'innocència", així com també "al dret a la tutela judicial efectiva i a la defensa" a l'haver-se fragmentat la causa en diversos tribunals, i denuncia una "infracció de garanties processals". 

A més, també recorda que el seu cas és una vulneració de la "llibertat d'expressió, reunió i del dret a la representació política" i recorda al TC que tenia "inviolabilitat parlamentària" i que es va "vulnerar". Per tot això, demana al tribunal la suspensió cautelar de l'execució de la pena, mentre s'estudia el recurs de cassació.