La Fiscalia vol que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, estigui plenament advertida de les conseqüències derivades de no aturar les activitats de la comissió d’estudi del Procés Constituent, raó per la qual ha presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) un escrit pel qual insta l'alt tribunal a deixar clares les coses a la dirigent de JxSí.

Segons fonts fiscals, les seves al·legacions són coincidents amb les de l’Advocacia de l’Estat, per les quals s’instava el TC a requerir a la presidenta del Parlament i als membres de la comissió que “s’abstinguin de la realització de cap actuació tendent a posar en funcionament o donar continuïtat als treballs de la comissió”, un cop aquesta ha estat impugnada.

De fet, la impugnació de la comissió es fonamenta en el fet que la resolució aprovada pel Parlament per crear-la és “coincident" amb la resolució del passat 9 de novembre “sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015", que també va ser anul·lada.

El Govern espanyol ja va considerar en el seu moment que tot plegat són moviments que tenen com a objectiu “posar en marxa al Parlament de Catalunya un procés constituent que, com a tal, no té cabuda a la Constitució”.

Per tot plegat la Fiscalía demana al TC que recordi a Forcadell que la persistència en aquest incompliment constituiria un “acte de frontal desacatament i manifest incompliment” de la sentència del passat 2 de desembre.