L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa també arribaran aquest dimecres a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Així els sis presos que ja han començat el trasllat ―Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa― ja dormiran aquest dimecres a Catalunya. 

Concretament, els líders independentistes ho faran a Lledoners (Bages) passant primer per Brians II, mentre que les preses aniran directament de Madrid, des d'on està previst que surtin demà dimecres, fins al centre penitenciari de Puig de les Basses (Figueres). La diferència és que en el cas de Forcadell i Bassa es farà un trasllat directe, mentre que en el cas dels presos s'ha fet amb parada a Saragossa on passaran una nit, tot i que la consellera de Justícia, Ester Capella, havia demanat que fos un trasllat directe.

Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart han arribat a tres quarts de tres de la tarda a la presó de Zuera, a Saragossa, i està previst que a primera hora del matí reprenguin el trasllat en un autobús de la Guàrdia Civil.

Jordi Turull, Jordi Rull i Joaquim Forn encara hauran d'esperar una mica per ser traslladats a Catalunya. En el seu cas, aquest dimarts el jutge Pablo Llarena ha donat el vistiplau necessari per ser traslladats. En una interlocutòria, el jutge assegura que no veu cap “raó processal” per oposar-se al trasllat, però recorda ―com va fer la setmana passada en la resta de casos― que la decisió està en mans d’Institucions Penitenciàries.

Segons fonts d'aquest organisme, els tres presos no sortiran demà de Madrid i no han concretat el calendari del seu trasllat. Turull, Rull i Forn també tindran com a presó de destí la de Lledoners, on es trobaran amb Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart.